Min barnmorska: nu på tv som Barnmorskorna!

Min barnmorska” är ett mycket uppskattat projekt på Karolinska i Huddinge, där föräldrarna får ha samma barnmorska under graviditeten, när barnet föds och efteråt. Vi har skrivit om det, här och här! Och på en del andra ställen.

Nu har det blivit en dokumentärserie på SVT, i tre delar: Barnmorskorna. Den finns redan på SVT Play, kolla här! Och kommer att gå på vanlig tv tre måndagskvällar i rad kl 21, med start i morgon den 26 oktober.

Ni känner väl igen Camilla? Foto: SVT

Så här skriver SVT:

Det finns ett ögonblick som förenar alla människor, stunden då ett barn kommer till världen. Varje förlossning är unik och barnmorskornas arbete innebär både glädjeögonblick men också hård press och svåra beslut att fatta. Serien är inspelad på förlossningsavdelningen på Huddinge sjukhus. Där pågår projektet ”Min barnmorska” som innebär att barnmorskorna följer de blivande föräldrarna hela vägen genom graviditet, förlossning och BB-vård i hemmet.

Missa inte!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *