Vi har hittat den perfekta platsen

Under sommaren har vi visualiserat och förberett för den framtida mötesplats vi berättat om i vårt tidigare inlägg Inbjudan till en dröm. När vi alla fyra sammanstrålande i Stockholm för några veckor sen tog vi tillfället att besöka en lugn innergård på Söder där en lokal med stora valvfönster ryms i ett gammalt hantverkshus.

Födalugnt-redaktionen i sin drömträdgård. Foto: Jannica Honey

Den är helt perfekt som samlingsplats för alla Stockholms (och Sveriges) gravida, familjer, doulor, barnmorskor och andra födelsenördar. I rummen ser vi framför oss gravidyoga, förlossningsförberedande kurser, behandlingar, workshops, ceremonier och föreläsningar i samverkan med de många fantastiskt kompetenta människor som finns i vårt nätverk. Svenska och internationella förebilder kommer på besök och delar med sig av sin sakkunnighet om graviditet, födande och familjeliv. Till vardags bara hänger vi där och fikar medan barn leker under träden.

En vacker fontän porlar i bakgrunden. Ett mullbärsträd böjer sina grenar över kullerstenarna. Stadens brus dämpas av de solgula huskropparna, och frid sänker sig över stadens hjärta. Det stora valvfönstret släpper in ljus i salen, och på båda sidor finns mindre utrymmen på två plan för allt från gravidmassage till BVC till motherblessings till rebozoträning, och en liten affär med det senaste inom eko- och reko-produkter för gravida, föräldrar och barn.

Porlande, ljuvligt! Foto: Jannica Honey

Ja, vi är kära! Och vi är övertygade om att många delar vår längtan efter ett community som detta!

Vi hoppas att du som läser detta vill vara med och få det här att hända. Att lokalen ska bli vår (hyresvärden hyr just nu ut den internt, i väntan på någon rik hyresgäst tror vi). Att vi ska kunna ta emot dig och alla med dig i Sverige som förtjänar en kulturbärare för allt som gör födandet tryggt.

Är du skribent, aktivist, influencer, fundraiser eller böneutropare – stötta oss för att detta ska bli verklighet!
Först i Stockholm eftersom det är där vi bor, men senare vill vi verka för att liknande nav poppar upp runt om i landet.

Maria, Anna, Kajsa och Kristina! Foto: Jannica Honey

Hör av dig till oss och berätta vad du kan göra, vad vi kan göra tillsammans för att det här ska bli vår trygga plats, alla kvinnors, alla livmoderbärares, alla föräldrars och alla barns samlingsplats. Vi är tacksamma för allt stöd, och kommer att lyssna på alla förslag och idéer.

Kärlek, trygghet och kramar från oss på Föda lugnt <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *