Det är inte bara Du som ska vara på gott humör när Du föder barn! Tänk på barnmorskorna också!

Utdrag ur boken ”Vi ska ha barn – den nya metoden för harmonisk förlossning” av Ingrid Mitchell, 1971

Sätt på en trevlig klänning, och framförallt: le!

👄😁👅


Syntolkning
:
bokuppslag, utdrag ur kapitel om att åka in till BB när förlossningen startar. Text på sidan:

”Innan ni far hemifrån, tycker jag, att ni ännu en gång ska göra er riktigt snygg. Ta på er en trevlig klänning. Gör i ordning håret och använd gärna litet make-up och parfym – ni går ju till ett av ert livs viktigaste rendezvouser! Om man snyggar upp sig litet, mår man ju också genast mycket bättre. Även sjukhuspersonalen blir glad att se er så. Det betyder mycket för den allmänna stämningen, om en kvinna bärs in till BB på bår i snuskig morgonrock, rufsigt hår och förvridna anletsdrag, eller om hon kommer vandrande till intagningen i trevlig klänning, välvårdad och med huvudet högt och ett leende på läpparna.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *