Var kan du föda i vatten? 💧

💧 PĂ„ sjukhus

Följande kliniker erbjuder vattenfödsel idag (februari 2020): BB Stockholm, Ystad BB, KKÖ Göteborg, KS Solna och Huddinge, Danderyd och Linköping. Obs att de kan ha olika ”krav” för att erbjuda vattenfödsel! Se till exempel ”Kriterier för vattenfödsel vid BB Stockholm”. (OBS! Texten uppdaterad 20-02-21 kl 13:00)

PĂ„ BB SödertĂ€lje och Södra Älvsborgs sjukhus i BorĂ„s har man börjat, eller planerar att börja, utbilda personal för att kunna erbjuda vattenfödsel. PĂ„ Ryhov i Jönköping finns sittbadkar, men de vill inte att du föder i det.

Vi föreslÄr att du ringer förlossningskliniken dÀr du ska föda och sÀger att du vill föda i vatten, eller Ätminstone vara i vatten sÄ lÀnge allt gÄr bra och du och barnet mÄr bra. Kliniken mÄste ha fÄtt godkÀnt för att bistÄ vattenfödsel, men Àven om de har det kan de sÀga nej för att de inte har en egen pool, eller inte kÀnner att de har tid att stÀlla upp och ta ner din pool. Detta kan gÄ att lösa om du erbjuder dig att bÄde ta med den, montera och fylla den. Be i sÄ fall att fÄ komma dit innan och testa att sÀtta upp poolen, och kolla vilka krankopplingar etc som behövs. Om det hÀnger pÄ att din barnmorska inte kÀnner sig bekvÀm med vattenfödsel kan du byta barnmorska. Skriv gÀrna redan i förlossningsbrevet att du vill föda i vatten!

KĂ€lla: barnmorskor & doulor som vi pratat med.

💧 Hemma

I Sverige kan du hyra pool via Födelsehuset. Flera barnmorskor och doulor hyr ocksÄ ut!

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Till toppen