Om oss

.

Vad är Föda lugnt?

Det här är en samlingsplats för kunskap, diskussioner och media om vad som gör att du kan föda lugnt.

Vad behövs för att du ska känna dig trygg när du föder? Vill du föda på sjukhus, på ett litet födselcenter, hemma eller i skogen? Vill du vara ensam, ha dina närmaste eller professionella omkring dig? Vill du föda vaginalt eller med snitt?

Föda lugnt är en samlingsplats för kunskap, diskussioner och media om vad som gör att du kan föda lugnt. Vi vill tipsa om sånt som är hjälpsamt och klokt.

Vad vill du veta mer om? Hör av dig här, på Facebook, på Instagram eller till [email protected]!

 

Vilka är vi?

Maria Bengtsson, grundare och redaktion. Maria är journalist, doula och författare till böckerna Gravid med kropp och själ och Föd på dina villkor (MiMa förlag 2019). Bor på Värmdö med sin man och tre barn.

Maria! Foto: Jannica Honey
Kristina Turner, grundare och redaktion. Kristina är författare och födelseaktivist som bland annat skrivit boken Natural Birth – A Holistic Guide och som ledde ockupationen av BB Sophia 2016.

Kristina! Foto: Jannica Honey
Anna Toss, grundare och redaktion. Anna är födelseaktivist, med ett förflutet som journalist, författare (till bl a Bebisboken och Socka Musen) och grundare av ”FöräldraNätet” (www.foraldrar.com, numera Allt för föräldrar) på 90-talet. Har fyra vuxna barn och två barnbarn.

Anna! Foto: Jannica Honey
Kajsa Åkesdotter, redaktion. Kajsa är doula, barnmorskestudent och skribent. Bor på landet i Småland med sina två döttrar och är hembarnmorskelärling.

Kajsa! Foto: Jannica Honey

Foto

Vi är tacksamma att ha blivit fotograferade av Jannica Honey, en svensk-skotsk fotograf som bland annat uppmärksammats för sin dokumentering av den kvinnliga blicken (the female gaze).Jannica har också tagit en del vackra miljöbilder till oss. Allt som Jannica fotograferar blir vackert!

FL-red! Foto: Jannica Honey
Vi är också stolta att få använda två av Natalie Lennards/Miss Anielas bilder.

Lennard är en ung brittisk fotograf som efter att i många år ha plåtat fotomodeller och skapat spännande konst började intressera sig för hur en helt ostörd förlossning kunde se ut. Hon har bland annat gjort en serie som heter just BIRTH UNDISTURBED, och det är något av det vackraste, mest spännande vi sett i bildväg. Missa inte!

 

För övrigt använder vi bilder som vi själva tagit, bilder som vi fått låna av olika begåvade fotografer (som vi självklart alltid kreddar och länkar till) och ibland bilder vi hittat på nätet med olika typer av Creative Commons-licens. Vi försöker så gott vi kan även hitta orginalbilder och kredda fotograferna även i de fallen.

Aquadural, photo by & copyright Natalie Lennard

 

Till toppen