Om oss

Vad är Föda lugnt?

Det här är en samlingsplats för kunskap, diskussioner och media om vad som gör att du kan föda lugnt.

Vad behövs för att du ska känna dig trygg när du föder? Vill du föda på sjukhus, på ett litet födselcenter, hemma eller i skogen? Vill du vara ensam, ha dina närmaste eller professionella omkring dig? Vill du föda vaginalt eller med snitt?

Föda lugnt är en samlingsplats för kunskap, diskussioner och media om vad som gör att du kan föda lugnt. Vi vill tipsa om sånt som är hjälpsamt och klokt.

Vad vill du veta mer om? Hör av dig här, på Facebook, på Instagram eller till [email protected]!

Vilka är vi?

GRUNDARE

Maria!

Maria Bengtsson är journalist, doula och författare till böckerna Gravid med kropp och själ och Föd på dina villkor (MiMa förlag 2019). Bor på Värmdö med sin man och tre barn.

Kristina!

Kristina Turner är författare och födelseaktivist som bland annat skrivit boken Natural Birth – A Holistic Guide och som ledde ockupationen av BB Sophia 2016.

Anna!

Anna Toss är födelseaktivist, med ett förflutet som journalist, författare (till bl a Bebisboken och Socka Musen) och grundare av ”FöräldraNätet” (www.foraldrar.com, numera Allt för föräldrar) på 90-talet. Har fyra vuxna barn och två barnbarn.

MEDARBETARE

Kajsa!

Kajsa Åkesdotter är doula, barnmorskestudent och skribent. Bor på landet i Småland med sina två döttrar och har siktet inställt på hembarnmorska.

Bilderna

Föda lugnt är stolta att få använda två av Natalie Lennards/Miss Anielas bilder.

Lennard är en ung brittisk fotograf som efter att i många år ha plåtat fotomodeller och skapat spännande konst började intressera sig för hur en helt ostörd förlossning kunde se ut. Hon har bland annat gjort en serie som heter just BIRTH UNDISTURBED, och det är något av det vackraste, mest spännande vi sett i bildväg. Missa inte!